top of page

Az eddigi legnagyobb területünk (videóval) - DRÓNOS FELMÉRÉS

Gondolj bele: egy 14-15 hektár alapterületű gyártelep 17 épülettel, amik közül mindegyik alkalmas napelemek installációjára - mennyi időbe telhet manuálisan kézi eszközökkel felmérni? Ez esetben minimum egy egész napi munkával és 4 emberrel lehet számolni. Ez magával hordozza az emberi hibát és az esetleges kihagyott részleteket, amiket még Google térképen sem lehet túl tisztán látni.


Itt jövünk mi a képbe és a megbízható, és pontos eredményeket nyújtó Phantom 4 Pro V2-es drónunk amivel egyszerű, könnyű és gyors a munkát végzünk. Mivel jelenleg nincs szükségünk abszolút pontosságra, azaz a célunk, hogy a modellünkön a valós méreteket minél jobban átadjuk, ezért az RTK-s drónunk otthon maradt.


Az eredményt már az elején megmutatjuk, a videó után egy pár szót ejtünk a felmérésről és a kidolgozásról:


Es íme a valóságban:

A felvételt manuális és automata repülésekkel körülbelül másfél-két órán belül kiviteleztük. Összesen 872 képből tudtuk ezt az eredményt kihozni, ezeket 60-70 méteren készítettük, a kész modell ezáltal 2 cm-en belüli pontossággal bír, ami jelen felhasználásnál tökéletesen elég. A feldolgozás, mivel S.O.S. munkáról volt szó, így 2 napot vett igénybe.


Érdekesség, hogy a pontfelhő megközelítőleg 954.000.000 pontból áll, ezeknek mind tudjuk az X,Y és Z koordinátáit, tehát a lehetőségeink tárháza elég tág.


Ha szeretnéd tudni, hogy miben tudunk együttműködni, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot.

bottom of page