top of page

Drónos tetőfelmérés - pénz, idő és kockázat csökkentése - Esettanulmány

Egyik fő partnerünkkel, a Newergies Kft-vel történő hosszútávú együttműködés nagyon sok hasznos információval és esettanulmánnyal kecsegtetett számunkra. A fő kérdés az volt, miért is hasznos egy drónos felmérés és az abból kinyerhető adatok.

A Newergies Kft. nagyteljesítményű napelemes rendszerek telepítésével foglalkozik, ezáltal a párszáz négyzetméteres csarnokoktól a több hektáros iparkomplexumokig minden megtalálható a portfóliójukban. Segítségünket a telepítés előkészítéshez tudják hasznosítani, a sokféle épület és tetőtípus miatt az előzetes felmérés sokszor idő- és emberigényes. Egy tető felméréséhez minimum 2 ember és nettó 2-3 munkaóra szükséges egy közepes méretű projektnél. Ezen felül biztosítani kell a megfelelő mérőeszközöket, a tetőn a mérő munkások biztonságát, és a feljutást a tetőre. Ezek mind megdrágítják és megnehezítik a felmérést, ezáltal sok kockázatot, időt és pénzt tudunk spórolni egy drónos felméréssel.


A következő felmérés Egertől nem messze történt, ahol 5 különálló épületet kellett felmérni, ezt manuálisan minimum egy fél napos munkaidő alatt tudták volna megtenni, ebbe az utazás nem számít bele, emellett minimum 3-4 emberrel való munkavégzéssel lehetett volna optimálisan megoldani. Ezzel szemben drónnal 1 óra terepi munka alatt fel tudtuk venni az egész területet, majd egy pár órás utómunka gyümölcse az alábbi méretpontos 3D-s modell:

A modellen bármikor utólagosan is lehet mérni, ezáltal, ha valami kimaradna, vagy új tervvel állna elő a kivitelező, egyszerűen, plusz kiszállás nélkül is egyszerűen lehet dolgozni.


Ha felkeltettük érdeklődésed, keress bátran emailben, vagy telefonon.

コメント


bottom of page